Om Loni

Loni växte upp i norra Sverige och redan i unga år blev det skapande och konstnärliga en viktig del i hennes liv.  Som barn ägnade hon mycket tid åt olika kreativa projekt, vilket resulterade i att hon redan som mycket ung började göra egna textila arbeten.

En viktig inspirationskälla för Loni var hennes farmor som ägnade sig åt vävning och traditionella hantverk. På 80-talet studerade Loni på konstskola, där hon utvecklade sin förmåga att tänka utanför det traditonella och att våga lita på sin kreativa begåvning. Efter avslutad utbildning flyttade hon till Indonesien. Där byggde hon sig ett eget hus och fick möjlighet att leva ett kreativt liv. Under denna tid grundade hon sitt varumärke LONI.

Lonis design och märke är en produkt av hennes rebelliska stil och attityd. Loni kompromissar inte med sina konstnärliga idéer och visioner i det hon skapar.               

Sedan 1992 har Lonis bas varit i Stockholm i Gamla Stan, i den unika miljön har hon sin ateljé och boutique. Där på plats tillverkar Loni alla sina kläder.